z-lib singlelogin zlib

Naturværkstedet i annekset laver hyggelige fremskridt med hjælp fra musikken

0. klasserne får lavet mange forskellige projekter imens de hører hyggelig og afslappende musik på smartboardet. Den hyggelige musik får eleverne til at slappe af mens de laver projekterne, i stedet for at larme og snakke med hinanden. Samtidigt virker musikken som en form for terapi i forhold til den stressende og socialt krævende dag.

Eksperters mening om en socialt krævende dag i hverdagen, og hvorfor musik hjælper

“Børn er bare generelt mere udkørte socialt, efter corona-nedlukningerne ramte. Statistikker viser at mere end 4/10 børn er udfordret socialt da de kom tilbage til skolen. Men en løsning der har en stor effekt i hverdagen, er musik. Forskere viser at 97 % af hjernen bliver stimuleret mens musikken kører. Og derfor mener vi at musikken skulle blive udnyttet mere i klassen end den bliver brugt lige nu” skriver Pernille Aisinger i Folkeskolen.dk

Forskellige naturrelaterede projekter til eleverne

Eleverne kan vælge mellem tre forskellige projekter som består af:

At lave tryllestave med pinde, papir og guld-glitter.

At lave blade-print med maling, blade og papir.

Eller at lave en form for udstilling med tørre blade henholdsvis med blade og lim evt. papir